Utställningsprogram år 2022

Verksamheten i vår fina verkstad ökar ständigt och intresset är väldigt stort för att gå kurs på olika nivåer, för att prova på att dreja eller gå på Öppen verkstad. Därför gör vi nu verkstaden större, genom att förvandla vårt stora galleri från utställningshall till mer verkstad.
Lilla galleriet har bytt namn till Projektrummet. I Projektrummet visas det keramiska arbetet i en utställning eller som en dokumentation av en arbetsprocess. I denna kontext kan kurser, workshops, workshows eller föreläsningar ingå.


UTSTÄLLNINGAR 2022

31 mars–15 maj 2022
Åsa Jacobson: Imprint
”Det började med att jag hittade gammal gjutlera i en tunna från Gustavsberg i källaren. I stället för att slänga leran började jag gjuta av växter i trädgården – svampar, blommor, frön, frukter och annat. När jag har lagt på engobe och bränt formerna sätter jag ihop olika delar och bygger något nytt, mest små skulpturer. Dessa kommer att visas på Keramiskt center.”
Keramikkonstnären Åsa Jacobson, utbildad på Konstfack, bor och verkar i Västerljung utanför Stockholm. Åsa arbetar med trycktekniker på lera.

19 maj–12 juni 2022
Kursutställning: Omformad Parafras i keramik
Vid terminsstart av vårens fortsättningskurs i keramik på Keramiskt center fick deltagarna i uppgift att jobba på temat parafras. Varje deltagare fick välja ett känt konstverk att hämta inspiration i och göra sin tolkning av, en platt utskrift på ett papper som utgångspunkt för att skapa ett tredimensionellt verk i lera. Till parafraserna har varje kursdeltagare fått beskriva sin process – sina tankar och insikter, men inte minst sina utmaningar.
para·¬fras [ fra´s] substantiv ~en ~er • om¬skrivning, om¬-diktning, ut¬läggning; äv. mus. (SAOL)

18 juni–14 augusti 2022
Mia E Göransson och Kina Björklund, en dokumentationsutställning

18 augusti–25 september 2022
Johanna Bylén

29 september–30 oktober 2022
Jonas Högström med kursdeltagare

3 november–4 december 2022
Information kommer inom kort!

8 december–30 december 2022
Kursutställning, tema är under fundering
Fortsättningskursen höstterminen 2022 på Keramiskt center ställer ut

FABRIKEN
En permanent avdelning som handlar om den keramiska traditionen i Höganäs, om hur och varför Kullabygden fick sitt epitet Keramikbygden. Med fokus på Höganäsbolaget och Andersson & Johansson/Höganäs Keramik.