Utställningsprogram 2021

GALLERIET
20 mars–6 juni 2021
Kerstin Tillberg: Mölle, Sverige, Europa, Världen
Med en unik känsla för design och dekor vågade sig Möllekeramikern Kerstin Tillberg ut i det okända. Mitt i natten ritade hon en hel kollektion för industriell produktion i Kina. Det är nu 17 år sedan. Samarbetet med Kina har nyligen avslutats och den sista containern keramik har anlöpt Sverige. I vårens utställning på Keramiskt center visar Kerstin Tillberg verk från två världar; från den industriella produktionen i Kina, men också studioproduktionen som hon under åren har haft hemma i Mölle där hon är bosatt och verksam.

12 juni–26 september 2021
Emil Österholm

2 oktober–19 december 2021
Nordsjællandske keramikere

LILLA GALLERIET
20 mars–2 maj 2021
Birgitta Svensson
Lycka, glädje och behag beskriver vad Kvidingekeramikern Birgitta Svensson upplever i sitt arbete med raku. Och det är just det som ordet raku betyder. De färdigbrända verkens charm och skönhet överraskar i de allra flesta fall, men kan också bli till en besvikelse. Under själva bränningen, en utmanade process som men mänskliga handen inte kan styra över, utsätts godset för stora prövningar. Det är naturens egna element jord, luft, eld och vatten som bestämmer resultatet.

8 maj–6 juni 2021
Kursverksamheten vid Keramiskt center: Tema natur
Skisser och slutliga verk, följer processen under vårterminens fortsättningskurs.

12 juni–26 september 2021
Information kommer!

2 oktober–19 december 2021
Nordsjællendske keramikere

FABRIKEN
En permanent avdelning som handlar om den keramiska traditionen i Höganäs, om hur och varför Kullabygden fick sitt epitet Keramikbygden. Med fokus på Höganäsbolaget och Andersson & Johansson/Höganäs Keramik.