Thornblad-stipendiet till Timothy Droppo

Timothy Droppo får ta emot det första Thornblad-stipendiet. Valet att hedra honom motiverar Thell-stiftelsen, som administrerar stipendiet, så här:

”I rekordfart har Timothy Droppo tagit sig an keramiken och lärt sig dreja. Ambitiös, analyserande och envis driver han sig oavbrutet framåt. Han har modet att våga testa sina gränser både färg- och formmässigt i egna lärorika experiment. Timothy är en inspiration för andra i Keramiskt centers verkstad och har det lilla extra som kan komma att göra honom till en framgångsrik keramiker.”

Timothy ”Tim” Droppo föddes i Kanada 1994 och bor nu i Helsingborg. Han är tekniker, liksom Ove Thornblad var, och fascineras av kemin i leror och glasyrer. I drygt ett års tid har han jobbat i Keramiskt centers verkstad. På längre sikt hoppas han kunna etablera en egen verkstad. Den som vill följa Tims utveckling kan hålla koll på @potteryprocess på instagram.

Thornblad-stipendiet kom till på initiativ av Höganäskeramikern Ove Thornblad kort före hans bortgång 2018. Enligt Oves vilja administreras fonden av Thell-stiftelsen och i år delas stipendiet ut för första gången. Förutom 5 000 kronor får mottagaren en av Thornblads keramikurnor med lock. Stipendiet kommer att delas ut ytterligare två gånger.

Stipendiet delas ut i samband med vernissage för utställningen Av lera, naturligtvis! på Keramiskt center den 8 maj kl 13.

Välkommen!

Öppet Fredag–lördag 11–16