Sommarinvigning på Keramiskt center den 15 juni

Lördagen den 15 juni är det sommarinvigning på Keramiskt center i Höganäs! Då öppnar vi två nya utställningar som visas till 8 september 2013:

 

I UTSTÄLLNINGSHALLEN

Vi jobbar med det … För första gången ställer tre av landets största konsthantverkskooperativ ut keramik tillsammans. Inte mindre än 76 keramiker möter upp i utställningen på Keramiskt center. Keramikerna kommer från spridda håll, från Järvsö, Hammenhög, Danmark, Västsverige, östra Sverige … En unik presentation av vad som händer i framkanten av svenskt keramiskt konsthantverk just nu. En orkestrering med 76 olika stämmor!

 

I GALLERIET

I Galleriet visar vi keramik av Emma Kronvall och Linda Lo Eklöw. Emma Kronvall jobbar med skulptur i mestadels porslin och fajans. Hon inspireras av formelement och detaljer från historien och olika subkulturer, allt från 1800-talsmaskiner och gamla japanska träsnitt till samtida street art. Linda Lo Eklöw arbetar med materialexperiment, lager, papper och returmaterial. Med hjälp av äldre kunskaper och erfarenheter för hon i dem i nya byggen, arbeten och objekt. Både Emma och Lo tilldelades Hertah Bengtson-stipendiet år 2012.

Vernissage lördag 15 juni kl 14, öppet för alla från söndag 16 juni. Sommarens öppettider: 16 juni–4 augusti måndag–fredag 11–18, lördag och söndag 11–17, 5 augusti–31 augusti måndag–fredag 11–17, lördag och söndag 11–16.

VÄLKOMMEN!