Om Keramiskt center

I Höganäs Keramiks gamla fabrik, vid Höganäs Design Outlet, ligger centret för keramik i nordvästra Skåne. På mer än 900 kvm yta finns fräscha utställningshallar, galleri, försäljning och inte minst en helt ny keramisk verkstad. Verkstaden kommer att bjuda stora och små besökare på många upplevelser framöver.

Centret drivs av Stiftelsen Höganäs keramiska center, som har till uppgift att främja och bevara den keramiska tradition som finns i Sverige. I anslutning till Höganäs Design Outlet – i Höganäs Keramiks gamla fabrik – har vi skapat  en samlingsplats, ett nationellt besöksmål och ett kunskapscentrum för keramik i alla dess former.

Keramiskt center står med rötterna i den snart två hundra år gamla Keramikbygden men blickar framför allt framåt. Våra lokaler bildar ram för konst och konsthantverk av bästa märke, signerat av ett femtiotal aktuella lokala keramiker. Vi visar såväl exklusiv keramisk konst som vacker och praktisk brukskeramik. Allt är närtillverkat. Besökarna kan utifrån presentationen ge sig ut på en egen keramikrunda och besöka öppna verkstäder i nordvästra Skåne. Eller handla direkt hos oss.

Under våren 2022 slogs Keramiskt centers verksamhet samman med Höganäs Museum och Konsthall, med en gemensam styrelse.

Styrelse:

Mårten Castenfors, ordförande
Joakim Bengtsson
Jenny Lindén Urnes
Maria Axelsson
Göran Barsby
Ylva Kristina Ekelund
Sofia Orre
Ewa Pihl Krabbe

Stadgar för Stiftelsen Höganäs Keramiska center

Verksamhetsplan Keramiskt center

Organisationsnummer 802426-2969

Bankgiro 653-4440