Ny utställning i Galleriet från 6 april

Maya Strandberg bygger, tvinnar, flätar och ringlar. Leran vidgas och sluts, höjs och sänks, tänjs och packas. Vart är formerna på väg och var kommer dom ifrån? Vilken är urformen? Från initialläge omformas hennes urbild till nya premisser.

Maya Strandberg är ursprungligen från Växjö, men bor och verkar i Malmö. Hon har en mastersexamen från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, och har tilldelats ett arbetsstipendium från Konstnärsnämnden. Maya har deltagit i ett flertal utställningar i Sverige och Danmark. Hennes utställning Svart gungande visas tillsammans med Matilda Haritz-Svenssons utställning i Galleriet på Keramiskt center 6 april till 7 juni.

 

Matilda Haritz-Svensson gör kompositioner med mobila inslag. Trasigt kan bli helt, fint bli fult och tvärt om. Hon återupptäcker formerna, undersöker vad de kan vara bra till. Med motorer och andra mekanismer kommer rörelse in i bilden. 

Matilda Haritz-Svensson bor och arbetar i Tibro. Hon har en mastersexamen från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, har studerat i Ungern och deltagit i ett antal utställningar i Sverige. Matildas utställning Jag sträcker mig för att nå visas tillsammans med Maya Strandbergs utställning i Galleriet 6 april till 7 juni.

Vernissage lördag 6 april kl 15, öppet för alla kl 16. Denna lördag stänger vi först kl 17.

VÄLKOMMEN!