Ny utställning i Galleriet 18 april: Johan Bjärntoft

JOHAN BJÄRNTOFT: KERAMISK SKULPTUR

Utställningen visas 18 april –7 juni 2015

Banner_Johan-Bjarntoft

”I naturen finns ett driv och en självklarhet som också finns i leran.”

Johan Bjärntoft är keramikkonstnär från Keramikbygden, född i Ängelholm, verksam konstnär i Farhult och lärare på Konstskolan i Munka Ljungby. Nu ställer han ut i Galleriet på Keramiskt center.

”Sedan jag tog min master i keramikkonst på HDK 2012 har jag arbetat med naturens former utan att vilja kopiera dem. Det handlar mer om att få känslan av det som händer i naturen – växandet, spirandet, vissnandet. Mer exakt att frysa naturens metamorfos och lerans mjukhet och möjlighet att bli någonting. I arbetet närmar jag mig naturens kärna och försöker förstå vad det handlar om.”

Vernissage lördag 18 april kl 13. Välkommen!