Ny utställning i Galleriet 10 oktober: Sällsamma vänner – Yayoi Kiyota Malm

Yayoi_banner_SLIDE

Yayoi Kiyota Malm från Japan, med masterexamen i keramikkonst från HDK i Göteborg, är verksam i Höganäs. Det lekfulla är ett genomgående tema i hennes arbete. Hon vill sätta betraktarens fantasi i rörelse med sina skulpturer – liksom sällsamma vänner som kanske påminner om något, men ändå inte.

Yayoi Kiyota Malm är född i Japan 1971 och uppvuxen där. Hon utbildade sig till arkitekt i Kyoto och arbetade som det i fem år. Sedan tog kärleken henne till Sverige.

”Här började jag med konst på allvar, något som jag alltid velat ägna mig åt. Det lekfulla är ett genomgående tema i mitt arbete. Jag vill sätta människors fantasi i rörelse. Jag gör ”snälla” skulpturer som vill vara betraktarens vänner, men som ändå berör. Jag använder mörk lera som känns mer jordnära och färgsätter med flussande engober som ger torr och matt yta.”

Vernissage under Keramikdagarna, lördag 10 oktober kl 13.
Utställningen visas 10 oktober 2015 –3 januari 2016. Välkommen!