Naturens kärna – keramisk skulptur av Johan Bjärntoft

”I naturen finns ett driv och en självklarhet som också finns i leran.”

Johan Bjärntoft är keramikkonstnär från Keramikbygden, född i Ängelholm, verksam konstnär i Farhult och lärare på Konstskolan i Munka Ljungby. Nu ställer han ut i Galleriet på Keramiskt center.

”Sedan jag tog min master i keramikkonst på HDK 2012 har jag arbetat med naturens former utan att vilja kopiera dem. Det handlar mer om att få känslan av det som händer i naturen – växandet, spirandet, vissnandet. Mer exakt att frysa naturens metamorfos och lerans mjukhet och möjlighet att bli någonting. I arbetet närmar jag mig naturens kärna och försöker förstå vad det handlar om.”

Vernissage lördag 18 april kl 13.

Utställningen visas från 18 april till 7 juni 2015.

Välkommen!