Lär dig gjuta en gipsform

En gipsform kan vara bra att ha om man arbetar med lera eller gjutlera/massa.
Vill man arbeta med större fat eller skålar är det svårt om man inte drejar eller kavlar och trycker lera i en gipsform, en så kallad tryckform.

Kanske funderar du på att ta ett nytt steg i ditt skapande och behöver lära dig en ny teknik eller friska upp minnet om du stött på formar tidigare. Även du som är konstnär/skulptör och arbetar i andra material kan vara nyfiken på att använda gipsformar i dit skapande. Är du intresserad av att arbeta med flytande leror som exempelvis porslinsgjutmassa behöver du en gjutform i gips. En gjutform kan vara allt från en del till flera, beroende på hur den ska användas och hur det som gjuts av ser ut.

På kursen får du lära känna materialet gips och hur man kan arbeta med det. Målet med kursen är att lära sig gjuta tryckformar och/eller gjutformar som passar i ditt eget arbete med lera eller annat material.
Under veckan arbetar vi enbart med kärna och gipsform. Efter kursens slut får du ta formarna med dig hem och använda dem i ditt eget arbete.

Vi provar olika sätt att få fram en kärna det vill säga det som ska gjutas av. Kärnan kan tillverkas i lera, hittas i leksakslådan, i mataffären eller i skogen. Nästa steg är att tillverka själva gipsformen som ska omsluta kärnan. Kursen vänder sig främst till dig som går på kurs i keramik, arbetar med lera på fritiden eller har det som yrke.

Kursledare: Johan Bjärntoft, yrkesverksam keramikkonstnär med masterexamen i keramikkonst på HDK i Göteborg.

Kursens längd är 5 dagar.

Kurstid: Måndag-fredag den 21 till 25 juli 2014, kl 10-16.

Lunch: kl 12-13

Max åtta deltagare. Kaffe/the ingår.

Pris: 2500 kr

Sista anmälningsdag för kursen är måndag den 14 juli 2014.

 

Välkommen med din anmälan! Använd formuläret nedan eller skicka ett mail till info@keramisktcenter.se. Du kan också ringa till oss på tel 042-33 01 80.

 

 

[contact-form-7 id=”1229″ title=”Intresseanmälan”]