Kurs i att dreja stort/sektionsdreja

Äntligen – kortkurs för yrkesverksamma!

Bente Brosbøl Hansen
, krukmakare och konstkeramiker verksam i Kågeröd, håller en efterlängtad kurs för professionella och yrkesverksamma keramiker på Keramiskt center i Höganäs. Kursen inleds med att Bente, som har stor erfarenhet i att dreja stort, visar bilder av sitt eget arbete. Under kursen får varje del-tagare göra två verk som Keramiskt center skröjbränner. Verken kan sedan hämtas efter några veckor.
Målet med kursen är att deltagarna ska lära sig tekniken bakom att dreja krukor av stort format genom att sammanfoga flera sektioner. För att gå kursen måste du vara väl hemmastadd vid en drejskiva och kunna centrera minst 3 kg lera. Vi är måna om att hålla rätt nivå på kursen, varför ansökan ska kompletteras med CV samt bildmaterial av din produktion alternativt länk till sociala medier där din produktion finns att se (till exempel hemsida, instagram eller liknande).

Nivå: För professionella/yrkesverksamma keramiker
Kurstillfälle: Måndag–torsdag 12–15 april 2021
Tid: 9-16 (avslut/städning kl 16)
Antal deltagare: 6 kursdeltagare samt Linda Trall, Keramiskt centers keramiklärare. Sammanlagt kommer 10 drejskivor att finnas till hands
Lunch: Lunch till självkostnadspris (kylskåp och mikrovågsugn finns för den som hellre tar med själv)
Fika: Kaffe/te och kaka ingår i avgiften
Kursledare: Bente Brosbøl Hansen
Avgift: 4 200 kr/deltagare (inkl moms). I avgiften ingår lera och skröjbränning.

Anmälan/ansökan: Skicka ett mail till verkstad@keramisktcenter.se, bifoga CV samt bildmaterial av din produktion alternativt länk till sociala medier där din produktion finns att se. Vi vill ha din anmälan senast 1 mars och meddelar om du har blivit antagen till kursen eller inte senast 15 mars. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Övrigt: Tips om boende finns på Höganäs kommuns hemsida, se www.hoganas.se/globalassets/documents/turist/bo-i-hoganas-kullabygden-accommodation-in-hoganas-kullabygden.pdf.

Vid frågor välkommen att höra av dig till Bente Brosbøl Hansen, bente.bh@telia.com eller till Keramiskt center, info@keramisktcenter.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Bente Brosbøl Hansen är en av Sveriges skickligaste drejare. Hon har vunnit VM i drejning i Italien inte mindre än tjugo gånger. På de tunna vackra formerna – vaser, urnor, burkar, skålar – lägger hon minutiöst utförda grafiska dekorer. Bente är född i Rørvigi Danmark, utbildade sig till ”pottemager” 1978–1982 och avlade gesällprov som produktionsdrejare i Köpenhamn.
Sedan slutet av 1980-talet bor och verkar hon i Sverige. Bostad och ateljé finns sedan
början av 1990-talet i Klåveröd på Söderåsen.

Anmälan är bindande. Keramiskt center har rätt att ställa in en kurs om det inte blir tillräckligt många deltagare. Kursen är den andra i en ny serie kurser för yrkesverksamma och professionella keramiker. Håll utkik på hemsidan efter nästa kurs.