Klas-Göran Klaesson

Jag föddes 1945, bor och är verksam i Höganäs kommun. Min keramiska bana började jag vid 16 års ålder hos min pappa, Otto Klaesson, som då drev Klase Keramik i Höganäs.

Mina största intressen inom konsten ligger i djurens värld. Framförallt de så kallade husdjuren – grisar, får, höns och getter figurerar ofta bland mina motiv. Jag vurmar också för de vilda djuren, till exempel grodor, kråkfåglar och måsar.

Även viskära gestalter från nationaldiktare som Evert Taube och Bellman figurerar då och då bland mina motiv. Från gamla sagor samt grekisk- och nordisk mytologi hämtas också inspiration.
Clowner gör täta besök på mitt skulptörsbord.

Mina meriter kan du se i och på offentliga anläggningar. Jag utför också företagspresenter, jubileumsgåvor, skulptur för trädgård, reliefer för inom- och utomhusbruk, krukor för alla ändamål och mycket annat. Är det något jag inte kan stå till tjänst med själv rekommenderar jag gärna någon kollega.

Väl mött
Klas-Göran Klasson, Klase J:r

Klas-Göran Klaesson
Mobil 0708-39 28 00