kaolin

Kaolin är ett renodlat keramikkooperativ som bildades 1978. Vi är sedan starten belägna på Hornsgatan 50 nära Mariatorget i Stockholm där vi driver både butik och galleri.

Gruppen består idag av tjugo keramiker som arbetar med konsthantverk av hög klass, både bruksgods, skulptur och offentlig utsmyckning. Våra medlemmar arbetar i sina egna verkstäder och finns representerade över hela Sverige.

I vårt galleri visar vi separatutställningar av gruppens medlemmar och inbjudna gäster, både svenska och internationella. Kaolin visar både den nya, experimentella keramikkonsten och det traditionella högklassiga konsthantverket. De senaste åren har vi satsat stort på gästutställare från våra nordiska grannländer.

Kaolin fungerar som en mötesplats för både konstföreningar, samlare och keramikintresserade. Vi har regelbundet öppna föreläsningar och privata visningar. I butiken arbetar våra medlemmar och kunnig personal.

Namnet Kaolin härstammar från en plats i Kina, berget Gaoling, där man fann den viktiga kaolinleran, en ren finkornig vit lera som ingår i både lera och glasyr.

Läs mer på Kaolins hemsida!

 

Lämna en kommentar