iFOKUS juni: Mölle Krukmakeri

iFOKUS i juni 2017, visar vi keramik av Mölle Krukmakeri:

Vår butik erbjuder hantverk som ska användas i vardagen. Skålar, spillkummar, lattekoppar, tekoppar, tallrikar, kannor och mycket mer. På beställning gör vi bröllopsgåvor med texter och namn tryckta direkt i godset, företagspresenter och fotavtryck av små nyfödda gummor och gubbar.

Caféet har utökats med ett stort orangeri, och ett antal fabulöst trevliga kallskänkor och en rödögd kock serverar sådant som bara är gott och inte det minsta nyttigt. Alla bakverk och bröd bakas på plats. Kaffet rostas av ett litet familjeföretag i Göteborg och bereds med mycken stolthet i vår Faema e61 espressomaskin anno 1962. När vädret tillåter har vi jazzmusiker som gnolar i trädgården. En vacker dag fick vi för oss att börja göra den ovanliga neapolitanska pizzan på kvällarna. Den verkade enkel men visade sig vara lurig som bara den. Nu har vi haft öppet vår kvällsrestaurang sedan våren 2015 och vi har blivit ett med våra pizzor! Vi har hämtat en handbyggd ugn i Napoli och övat och övat, och målet om sveriges bästa neapolitanska pizza är inte långt borta! Från 17.00 serveras dessa.

Vi lever ett lite annorlunda men trevligt liv där ute i Mölle. Förslagsvis lägger du dina vägar förbi en vacker dag och undersöker saken själv.

Varmt välkommen till en liten hantverksindustri med ett stort hjärta!

Öppet nästan alla dagar 9-17.

Mölle Krukmakeri
Mölle Hamnallé 9, Mölle
Tel 042-34 79 91

www.mollekrukmakeri.se