iFOKUS juni: Kerstin Åberg

iFOKUS denna period, 5 juni till 29 juni, visar vi verk av Kerstin Åberg:

Jag har alltid intresserat mig för färg och form. År 1984 började jag på allvar utveckla mitt intresse, då jag började på ABF:s dagskola i måleri och grafik i Åstorp. Hösten 1987 blev jag antagen på Nordvästra Skånes Folkhögskolas konstlinje i Munka-Ljungby, där jag inriktade mig speciellt på måleri och keramik.

Efter att ha genomgått Komvux terminskurs i keramisk tillverkning i Helsingborg, öppnade jag egen keramikverkstad i Ängelholm. I dag håller jag på att bygga upp en helt ny verkstad, mer information kommer när jag åter öppnar.

I mitt keramiska arbete använder jag mest stengodsleror och endast egna tillverkade glasyrer. Jag drejar, bygger och modellerar både bruksgods och unika föremål. Attraheras av det råa, ociviliserade och samtidigt enkla och strikta former. Jag arbetar mycket med primitiva bränningstekniker. Just nu arbetar jag även en hel del med porslin.

Kerstin Åberg
Ängelholm
Tel 0739-94 02 82
mail@kerstinaberg.com

www.kerstinaberg.com