I Lilla galleriet från 21 augusti 2021: Carin Nordling

”Det ska synas att det är handgjort. Därför låter jag mina tumavtryck vara kvar på mattallriken när jag har lyft av den från drejskivan. Jag vill att min keramik ska användas i vardagen och att användaren ska kunna glädjas åt ett gott och välgjort hantverk.”

I Carin Nordlings verkstad i Roslagen drejas allt för hand – både den unika keramiken och bruksgodset. Under alla år har Carin drejat en serie stapelbara skålar i olika storlekar. Godset är tunt och lätt, den vackra färgskalan talar för sig själv. Inga krusiduller behövs.
I sommar visar Carin Nordling sin keramik i Lilla galleriet på Keramiskt center, bland annat verk glaserade i en ny koboltblå nyans framtagen för utställningen Leva med lera.

VERNISSAGE LÖRDAG 21 AUGUSTI KL 13
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om antal personer samtidigt i lokalen. 

VARMT VÄLKOMMEN!

Utställningen Leva med lera visas på Keramiskt center till 26 september 2021.