I Galleriet från 10 juni: Margit Brundin

I Galleriet 10 juni–24 september 2017

Margit Brundin: Vid porten till luftslottet

”Redan som liten minns jag att jag dök ner i den nyplöjda skånska åkermyllan, grävde upp en klump lera och formade koppar och skålar som jag bjöd på ’lerkaffe’ och ’lerkakor’ med. Tryggheten i att uttrycka mig i bild och form har varit ihållande hela livet och det är bland det bästa jag vet.”

Margit Brundin är keramikkonstnär i Malmö. En återkommande berättare i hennes arbete är haren. Så även till denna utställning. Med allt mer mänskliga drag och positioner representerar den individen i det frusna ögonblick när leran formats.

Läs mer om Margit Brundin

Vernissage lördag 10 juni kl 12 (gemensam vernissage med utställningen Arbeten, keramik av Kaolin Stockholm).

Öppet Från 10 juni öppet alla dagar 11–17, midsommarafton stängt