I FOKUS oktober: Marianne Åkerberg

MARIANNE ÅKERBERG

”Min keramik är formad för hand, högbränd och därefter ofta målad med akrylfärg och till sist: lite lack för hållbarhetens skull.

Min passion är att skapa ansikten med olika uttryck och personliga drag, både som väggprydnader, halsband och broscher. Färgernas kraft och samspel med varandra är mycket viktiga för mig och huvudbonaderna med sina olika mönster, dekorationer och ormar ger fritt utlopp för fantasin. I ansiktena på hög hals får en spännande krukväxt tjänstgöra som hårsvall.

Några fantasifåglar i svart lera blir det också emellanåt. Där fångas det oborstade i den yviga kalufsen.

Mitt senaste projekt är att fotografera keramiksmyckena i grupper, förstora och föra över till textil för mjukare användning som gardiner, väggbonader, väskor, kuddar, m m. Min önskan är att betraktaren ska känna glädje, lekfullhet och lite glamour hos mina skapelser.”

 

ATELJÉ M
Marianne Åkerberg
076-207 17 38 (endast sms pga nedsatt hörsel)
www.ateljemhelsingborg.se
aissab@telia.com

Marianne Åkerberg är I fokus 3 oktober till 27 oktober!