Höganäs Drejeri

Höganäs Drejeri – Nickos Lemonis

Nickos Lemonis är greken som redan i unga år bestämde sig för att bli keramiker. Ett hemmabygge resulterade i den första egna drejskivan och därefter blev det yrkesskola och egen framgångsrik ateljé. Nickos flyttade med familjen till Sverige 2006 och arbetade flera år för bland andra Höganäs Saltglaserat. 2010 var det återigen dags för egen keramikverkstad och placering i Höganäs var självklar.

Samtliga produkter är handdrejade av Nickos och chansen är därför stor att han befinner sig vid drejskivan just när du tittar in. Sortimentet består av stilrena bruksföremål såsom kaffekoppar, bringare, fisksoppskålar men också kryddkrukor och trädgårdsdekorationer. Mjuka färger och vitt dominerar färgskalan med undantag för ett urval produkter där det traditionellt grekiska lyser igenom. Resultatet ses i färgstarka uppläggningsfat och vackra stora uppläggningsskålar.

Vår butik ligger i direkt anslutning till keramikverkstaden.

Vi har även kursverksamhet. Kurserna hålls i keramikverkstaden och leds av keramiker Nickos Lemonis som har mer än 20 års yrkeserfarenhet. Vi arbetar i stengodslera som efter bränning är vattentät och tål diskmaskin, mikro samt ugn.

Vi sköter bränningar, blandning av glasyrer, sättning och tömning av ugnar. Vi har fyra stycken drejskivor, brännugnar samt allt material och alla verktyg du behöver. Alla i gruppen ges individuell hjälp utifrån sina förkunskaper. Vi gör vårt bästa för att du ska få ut maximalt av din kurs och för att du ska trivas. Materialkostnad för lera, glasyr och bränningar tillkommer. Barn från 7 år är välkomna på kurserna i vuxens sällskap.

Vill du ge bort en kurs så skickar vi gärna ett presentkort.

Varmt välkomna till Höganäs Drejeri!

Öppet tisdag till lördag 11–18, söndag 11–17.

Höganäs Drejeri
Ånggatan 6F, Höganäs
Tel 042-33 02 33
info@hoganasdrejeri.se
www.hoganasdrejeri.se