Grund- och fortsättningskurs, onsdag kväll (höst 2018)

Maria Johansson vid drejskivan på Keramiskt center.

Efter en härlig sommar går vi en kreativ höst till mötes, och i september startar vi upp igen i verkstaden. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som är mer erfaren. Du får lära dig olika tekniker som att dreja, modellera, kavla och ringla, samt om ytor/strukturer och glasering. Keramiskt center sköter bränningen.

Maria Johansson som leder kursen är anställd på Keramiskt center och arbetar tillsammans med Claes Thell. Maria började hos oss i sommar, efter att ha gått ut keramikutbildningen vid Capellagården på Öland. Dessförinnan har Maria gått kortare keramiska utbildningar, bland annat vid Sundsgården i Helsingborg.

 

 

 

Nivå: Grund- och fortsättningskurs 

Kursupplägg: Onsdagar kl 17.30-20, vecka 36 till 43

Kursstart: Onsdag 5 september 2018 kl 17.30–20

Antal kurstillfällen: 8 ggr

Antal deltagare: Max 7 personer, fyra drejskivor finns

Kursledare: Maria Johansson

Kursavgift: 2 400 kr för 20 kurstimmar

Lera tillkommer med 50 kr/kg. Glasering och bränning ingår. Kaffe/te och kaka ingår.

Din anmälan är bindande 10 dagar före kursstart. Keramiskt center har rätt att ställa in en kurs om det inte blir tillräckligt många deltagare (minst 6 personer). Blir du sjuk under kursens gång eller missar tillfällen av andra anledningar finns möjlighet att ta igen på Öppen verkstad. Hör med oss om tid och platstillgång. Kan du inte fullfölja en kurs på grund av sjukdom har du rätt att ta igen förlorade gånger på Öppen verkstad, inom ett år från kursstart. Då ska läkarintyg kunna uppvisas.

Anmäl dig genom att maila till oss på verkstad@keramisktcenter.se. Vi behöver veta dina person- och kontaktuppgifter samt vilken kurs du är intresserad av att gå.

Vid frågor välkommen att ringa till Claes Thell, verkstadsansvarig, eller Maria Johansson, kursledare, på 042-33 01 80, torsdag, fredag och söndag mellan 10 och 16.

Välkommen med din anmälan!