Greta Pott

År 2000 öppnade jag portarna till min alldeles egna keramikverkstad på Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg, en fantastisk dag! Den sommaren jobbade jag med keramiken där och höll samtidigt på att rusta upp min ”vinterverkstad” i Fjärestad, mina planer var att i mitten av September starta keramikkurser där!

Keramik med alla sinnen, ett uttryck som väl beskriver min situation idag. Under den mörka delen av året ligger tyngdpunkten av min verksamhet i Fjärestad, en liten ort strax utanför Helsingborg. Där har jag med pappas hjälp inrett en keramikverkstad i min farfars gamla snickeri, jag är fjärde generationen hantverkare i denna byggnad, uppförd av farfars far år 1909! Där har jag min huvudsakliga produktion av keramik, drejat stengods och finurliga figurer. Allting görs för hand och får på så sätt en personlig prägel.

Jag vill gärna dela med mig av min keramiska kunskap och av glädjen att skapa, därför har jag kurser på olika nivåer och med varierande inriktning. För den som vill jobba självständigt finns alternativet ”öppen verkstad”. På sommaren flyttar jag alltså min verksamhet till Fredriksdals friluftsmuseum, 36 hektar skånsk historia i hjärtat av Helsingborg. Du hittar mig i det genuina stadskvarteret, bakom ”Hedströms” karamellbutik, välkommen!

Öppet i Fjärestad: Torsdag till lördag 13–16, andra tider efter överenskommelse (vissa dagar är jag inte alls på plats … ring mig så får du alltid besked!)

Greta Pott
Norra Vallåkravägen 349, Fjärestad
Mobil 0707-12 61 45
gret@pott.se
www.pott.se