Föredrag om kära skärvor från Höganäs

KÄRA SKÄRVOR FRÅN HÖGANÄS

Keramiskt center efterlyser material som har producerats eller använts vid keramikfabrikerna och verkstäderna i Höganäs. Materialet kommer att återbrukas i Karin Karinson Nilssons skulpturer som visas på Keramiskt center i vår.

Fredag 9 oktober inleds årets Keramikdagar i Höganäs och Kullabygden. Samma dag kl 18.30 gästas Keramiskt center av konstnären Karin Karinson Nilsson från Göteborg. Karin Karinson Nilsson arbetar med skulpturer i porslin och uttjänt material, föremål som bär på minnen och som blir förändrade i nya sammanhang.

I föredraget ”Föremål av lust” berättar Karin om sina tankar inför sin utställning som kommer att visas i Galleriet på Keramiskt center 16 april till 5 juni 2016. Utställningen har fokus på serieproduktionen vid keramikfabrikerna i Höganäs – och i Karins skulpturer kommer våra kära skärvor från Höganäs att få nytt liv!

Keramiskt center efterlyser nu material som har producerats eller använts vid keramikfabrikerna och verkstäderna i Höganäs. Förutom Höganäskeramik – eller enbart skärvor av den – kan det vara emballage, broschyrer eller annat som anknyter till tillverkningen.

Insamlingen pågår på Keramiskt center under hela oktober.

Fri entré till föredraget 9 oktober (men tag gärna med en keramikskärva från Höganäs!)