Emma Kronvall & Linda Lo Eklöw

Ny utställning i Galleriet på Keramiskt center i Höganäs. Vernissage lördag 15 juni kl 14, pressvisning torsdag 13 juni kl 13 (pressvisning och vernissage gemensamt med utställningen Vi jobbar med det … 76 keramiker från blås&knåda, konsthantverkarna och kaolin).

EMMA KRONVALL

LINDA LO EKLÖW

Emma Kronvall jobbar med skulptur i mestadels porslin och fajans. Ofta är det djur som spelar huvudrollerna i hennes verk. Hon inspireras av formelement och detaljer från historien och olika subkulturer, allt från 1800-talsmaskiner och gamla japanska träsnitt till samtida street art. Emma Kronvall tog examen vid Institutionen för keramik och glas på Konstfack 2004 och har ställt ut både i Sverige och utomlands. Hon har även jobbat med offentliga uppdrag för olika kommuner samt Statens Konstråd.

Linda Lo Eklöw arbetar med materialexperiment, lager, papper och returmaterial. Med hjälp av äldre kunskaper och erfarenheter för hon in dem i nya byggen, arbeten och objekt. Utställningen visas under titeln [Dekonstruktion 3.0] – Ett pågående och förmodligen aldrig slutfört arbete. Linda Lo Eklöw har en mastersutbildning från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, där hon fortfarande bor och arbetar.

Emma Kronvall och Linda Lo Eklöw tilldelades Hertha Bengtson-stipendiet 2012.