Berättarverkstad – Barnens bibel i lera på Keramiskt center: Noaks ark

NOAKS ARK, RESAN ÖVER HAVET
Utställning, berättelse och verkstad lördag och söndag 14–15 maj 2022
Konferensrummet, Keramiskt center

Elisabeth Planander sprudlar av kreativitet. Hon har också en osedvanlig förmåga att berätta, och när hon sätter i gång försvinner både tid och rum för den som lyssnar.

Elisabeth har skulpterat hela skapelseberättelsen i lera. Nu finns det 15 berättelser ur bibeln gestaltade i keramik färdiga att berätta för barn och unga.

Helgen 14–15 maj är det dags för nästa Berättarverkstad – Barnens bibel i lera på Keramiskt center. Temat denna gång är Noaks ark. Elisabeths berättande illustreras av en utställning uppbyggd av keramik, där barnen får följa Noaks resa över havet. Tanken är att barnen själva ska få komplettera berättelsen genom att skapa egna verk i lera. På så sätt blir barnen själva deltagare i berättandet.
I arbetet med leran finns Elisabeth Planander, Eva-Carin Olsson och Keramiskt centers keramiker, Astrid Sandberg, till hands.

Berättarverkstaden – Barnens bibel i lera erbjuder barn att på ett annorlunda och spännande sätt ta del av bibelns fantastiska värld och ge inspiration och idéer.
Hela evenemanget tar drygt en timme; en dryg halvtimmes berättande och resten av tiden modellering. Barnens figurer kommer sedan att brännas av Keramiskt center och kan hämtas en dryg månad senare.

BERÄTTELSE OCH UTSTÄLLNING: Elisabeth Planander
KERAMIKVERKSTAD: Elisabeth Planander, Eva-Carin Olsson och Astrid Sandberg (Keramiskt center)
ÅLDER: Från 5 år
MÅLGRUPP: Barn i grupp om max 10 per tillfälle
DAG OCH TID: Lördag och söndag 14–15 maj kl 10 och 14, anmälan till Elisabeth Planander på 0703-45 70 96. OBS! Det finns platser kvar till kl 14 söndag 15 maj, övriga tider är fullbokade.
PRIS: 100 kr per barn, betalas på plats

VÄLKOMMEN!