Berättarverkstad – Barnens bibel i lera

Moses i vassen och Egyptens skatter – Utställning, berättelse och verkstad

Lördag och söndag 12–13 november 2022

Elisabeth Planander sprudlar av kreativitet. Hon har också en osedvanlig förmåga att berätta, och när hon sätter i gång försvinner både tid och rum för den som lyssnar.
Elisabeth har skulpterat hela skapelseberättelsen i lera. Nu finns det 15 berättelser ur bibeln gestaltade i keramik färdiga att berätta för barn och unga.

Helgen 12–13 november är det dags för nästa Berättarverkstad – Barnens bibel i lera på Keramiskt center. Temat denna gång är Moses i vassen och Egyptens skatter. En utställning uppbyggd i lera illustrerar Elisabeths berättande, som tar sin början med Moses födelse i vassen och avslutas i de mytomspunna faraonernas Egypten.
Tanken är att barnen själva ska få komplettera berättelsen genom att skapa egna verk i lera. På så sätt blir barnen själva deltagare i berättandet.
I arbetet med leran finns Elisabeth Planander, Eva-Carin Olsson och Keramiskt centers keramiker till hands.

Berättarverkstaden – Barnens bibel i lera erbjuder barn att på ett annorlunda och spännande sätt ta del av bibelns fantastiska värld och ge inspiration och idéer.
Hela evenemanget tar drygt en timme; en dryg halvtimmes berättande och resten av tiden modellering. Barnens figurer kommer sedan att brännas av Keramiskt center och kan hämtas en dryg månad senare.

Berättelse och utställning: Elisabeth Planander
Keramikverkstad: Elisabeth Planander, Eva-Carin Olsson och Keramiskt centers keramiker
Ålder: Från 5 år
Antal deltagare: 10 barn per tillfälle
När: Lördag och söndag 12–13 november kl 10 eller 14

Anmälan: Till Elisabeth Planander på 0703-45 70 96.
(Endast ett fåtal platser kvar lördag 12/11 kl. 10 och söndag 13/11 kl 14. Övriga tider är fullbokade.)
Pris: 100 kr per barn, betalas på plats

VÄLKOMMEN!