Berättarverkstad – Barnens bibel i lera: Julnatten

Premiär för Berättarverkstad – Barnens bibel i lera på Keramiskt center:

VAD HÄNDE I BETLEHEM UNDER JULNATTEN?
Utställning, berättelse och verkstad lördag och söndag 4–5 december 2021
Konferensrummet, Keramiskt center

Elisabeth Planander sprudlar av kreativitet. Hon har också en osedvanlig förmåga att berätta, och när hon sätter i gång försvinner både tid och rum för den som lyssnar.

När kvällskursen i keramik som Elisabeth gick i våras på Keramiskt center fick i uppgift att arbeta fram en utställning på temat Natur föll allt på plats: Elisabeth skulpterade hela skapelseberättelsen i lera. Nu, ett halvår senare, finns 15 berättelser ur bibeln gestaltade i keramik färdiga att berätta för barn och unga.

Helgen 4–5 december är det premiär för Berättarverkstad – Barnens bibel i lera på Keramiskt center. Temat denna första gång är julnatten i Betlehem.

Elisabeth Plananders berättande illustreras av en liten utställning uppbyggd av keramik, där barnen får möta vise män, får, kameler och palmer. Däremot finns Maria, Josef, Jesusbarnet i krubban och åsnan inte med. Tanken är att barnen själva ska få gestalta dem eller något annat i lera som de tycker saknas i utställningen. På så sätt blir barnen själva deltagare i berättandet.
I arbetet med leran finns Elisabeth Planander och Keramiskt centers keramiker, Astrid Sandberg eller Linda Trall, till hands för att hjälpa barnen.

Berättarverkstaden – Barnens bibel i lera erbjuder barn att på ett annorlunda och spännande sätt ta del av bibelns fantastiska värld och ge inspiration och idéer.
Hela evenemanget tar drygt en timme; en dryg halvtimmes berättande och resten av tiden modellering. Barnens figurer kommer sedan att brännas av Keramiskt center och kan hämtas en dryg månad senare.

BERÄTTELSE OCH UTSTÄLLNING: Elisabeth Planander

KERAMIKVERKSTAD: Elisabeth Planander och Astrid Sandberg/Linda Trall (Keramiskt center)
ÅLDER: Från 5 år
MÅLGRUPP: Barn i grupp om max 10 per tillfälle
DAG OCH TID: Lördag 4 december kl 10 och 14 (fullbokat) och söndag 5 december kl 10 och 14.
OBS! EXTRAFÖRESTÄLLNING SÖNDAG 12 DECEMBER KL 13
Anmälan till Elisabeth Planander på 0703-45 70 96

VÄLKOMMEN!