Aktuella utställningar

GALLERIET

ANABELÍ BRANCUSI: Min far Constantin
13 juni–27 september 2020

Med sina skulpturer lämnar konstnären Anabelí Brancusi sin komfortzon och möter tankar och känslor som annars hade förblivit mörker. En far som svek familjen har ersatts av en själslig manlig förebild i skulptören Constantin Brancusi, och Anabelí har bytt sitt efternamn Díaz till Brancusi efter honom. Constantin Brancusis former har fått följa med i skapandeprocessen inför utställningen i Höganäs.
Som keramiker är Anabelí Brancusi inspirerad av mexikansk tradition med rötter i förhistorisk keramik.
Min far Constantin heter Anabelí Brancusis stora utställning i Galleriet på Keramiskt center.

VERNISSAGE LÖRDAG 13 JUNI 2020. 
Utställningen visas på Keramiskt center till 27 september 2020. Med anledning av Covid-19 kommer vernissagetal att hållas kl 12, 13, 14 och 15. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer samtidigt i lokalen. VÄLKOMMEN!
Utställningen visas på Keramiskt center 13 juni till 27 september 2020.

LILLA GALLERIET

ELEONOR BOSTRÖM: Hundhem
13 juni–30 augusti 2020

I sommar bjuder keramikkonstnären Eleonor Boström in till utställningen Hundhem i Lilla galleriet på Keramiskt center. Hundarna är utgångspunkten i hennes keramiska värld – små underfundiga figurer vars tankar symboliseras av blommor: “När är det mat?” eller “När kommer matte?”
Eleonor Boström har tidigare medverkat i en stor utställning på Keramiskt center med bland annat konsthantverkskooperativet Blås & knåda. Sju år senare välkomnar vi henne åter med en separatutställning.

VERNISSAGE LÖRDAG 13 JUNI 2020.
Utställningen visas på Keramiskt center till 30 augusti 2020. Med anledning av Covid-19 kommer vernissagetal att hållas kl 12, 13, 14 och 15. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer samtidigt i lokalen. Eleonor kommer tyvärr inte själv att medverka vid vernissagen. VÄLKOMMEN! 
Utställningen visas på Keramiskt center 13 juni till 30 augusti 2020.