Aktuella utställningar

GALLERIET

HDK-VALAND KERAMIKKONST
10 oktober–27 december 2020

Keramikkonst är ett fält med många variationer och uttrycksformer. I höstens utställning på Keramiskt center visas verk av årets avgångsstudenter från Keramikkonst på HDK-Valand. Både kandidat- och masterprogrammen finns representerade, och studenterna har själva fått välja vad de vill visa. Arbetena tar utgångspunkt i vitt skilda konstnärliga frågeställningar och förhållningssätt.

Studenterna inom konsthantverk på HDK-Valand arbetar i, genom och med materialet – idé, koncept och teori går hand i hand med det praktiska görandet. Med nya uttryck och metoder formar och visar studenterna keramikkonstens utveckling.

VERNISSAGE LÖRDAG 13 JUNI 2020. 
Utställningen visas på Keramiskt center till 27 september 2020. Med anledning av Covid-19 kommer vernissagetal att hållas kl 12, 13, 14 och 15. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer samtidigt i lokalen.
VÄLKOMMEN!

Utställningen visas på Keramiskt center 13 juni till 27 september 2020.

LILLA GALLERIET

KATARINA GUSTAFSSON, SIREKÖPINGE STENGODS
10 oktober–27 december 2020

Yrkeskeramikern Katarina Gustafsson har alltid tilltalats av det varma ljuset från genombrutna lampor och lyktor. Redan i början av sin keramiska karriär skar hon ut mönster i leran och genom åren har denna dekor kommit att bli hennes signum. Det är en precis och krävande process att få formen att hålla när lampans väggar skärs ut i exakta mönster.

Sedan 1973 driver Katarina Gustafsson Sireköpinge stengods nära Landskrona med tillverkning av handdrejade och skulpterade bruks- och konstföremål i stengods och porslin.

Hösten 2020 lyser Katarina Gustafssons vackra lampor upp Lilla galleriet på Keramiskt center.

VERNISSAGE LÖRDAG 10 OKTOBER 2020 KL 13. 
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer samtidigt i lokalen. 

VARMT VÄLKOMMEN!

Utställningen visas på Keramiskt center 10 oktober till 27 december 2020.