Aktuella utställningar

LILLA GALLERIET

JOHAN BJÄRNTOFT: Gråskala
5 september–4 oktober 2020

Keramikkonstnären Johan Bjärntoft har alltid inspirerats av naturens skeenden och förändringar. I höstens utställning Gråskala på Keramiskt center i Höganäs har han arbetat vidare med sina ”pinnar”, skulpturer av utkavlade lerremsor som tänjts ut på skumgummi.
Men Johan Bjärntofts arbete har också tagit en ny inriktning: Skulpturer med arkitektoniska grå former, avgjutningar av tändsticksaskar i stengods, infärgade i olika valörer av grått. ”Det som är natur är konstruerat och byggt, en kontrast mot vardagsföremålen som är gjutna.”

VERNISSAGE LÖRDAG 5 SEPTEMBER 2020 KL 13. 
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer samtidigt i lokalen. VÄLKOMMEN!

Utställningen visas på Keramiskt center 5 september till 4 oktober 2020.

GALLERIET

ANABELÍ BRANCUSI: Min far Constantin
13 juni–27 september 2020

Med sina skulpturer lämnar konstnären Anabelí Brancusi sin komfortzon och möter tankar och känslor som annars hade förblivit mörker. En far som svek familjen har ersatts av en själslig manlig förebild i skulptören Constantin Brancusi, och Anabelí har bytt sitt efternamn Díaz till Brancusi efter honom. Constantin Brancusis former har fått följa med i skapandeprocessen inför utställningen i Höganäs.
Som keramiker är Anabelí Brancusi inspirerad av mexikansk tradition med rötter i förhistorisk keramik.
Min far Constantin heter Anabelí Brancusis stora utställning i Galleriet på Keramiskt center.

VERNISSAGE LÖRDAG 13 JUNI 2020. 
Utställningen visas på Keramiskt center till 27 september 2020. Med anledning av Covid-19 kommer vernissagetal att hållas kl 12, 13, 14 och 15. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer samtidigt i lokalen.
VÄLKOMMEN!

Utställningen visas på Keramiskt center 13 juni till 27 september 2020.

Tillägg:
FINISSAGE hålls helgen efter, lördag 3 oktober kl 11-16. Anabelí Brancusi finns på plats i Galleriet för att berätta om sitt arbete inför sin utställning Min far Constantin.
Varmt välkommen!