Utställningsprogram

Utställningsprogram 2017

 

UTSTÄLLNINGSHALLEN

18 februari–28 maj 2017
I rörelse
Keramik av Monica Johansson
Monica Johansson är verksam i Gustavsberg och har arbetat som keramiker i mer än trettio år. Hon har ställt ut på många gallerier och konsthallar i Sverige, men även utomlands: Frankrike, Japan och USA. Till utställningen i Höganäs har Monica valt ut höjdpunkter i sitt konstnärskap.

10 juni–24 september 2017
Arbeten
Keramikgruppen Kaolin Stockholm

KAOLIN är en keramikgrupp som i snart fyrtio år har haft sitt nav med butik och galleri på Hornsgatan i Stockholm. I egna verkstäder över hela landat arbetar de tjugofem medlemmarna med konsthantverk av hög klass, både bruksgods och skulptur. Sommarens utställning i Höganäs är en palett över konstnärernas keramiska bredd och en ögonblicksbild av hur Kaolin ser ut 2017.

7 oktober 2017–7 januari 2018
Positioner och mellanrum
Karin Östberg

 

GALLERIET

18 februari–28 maj 2017
Variationer
Keramiker från Arts and Crafts Association Bornholm
Utställningen Variationer är skapad av medlemmar i föreningen ACAB, Arts and Crafts Association Bornholm. Den presenterar keramiska verk av tretton vitt skilda temperament och lika många olika uttryck.

10 juni–24 september 2017
Vid porten till luftslottet
Skulptur av Margit Brundin
Margit Brundin
är keramikkonstnär i Malmö. En återkommande berättare i hennes arbete är haren. Så även till denna utställning. Med allt mer mänskliga drag och positioner representerar den individen i det frusna ögonblick när leran formats.

7 oktober 2017–7 januari 2018
Love Actually – en kärleksförklaring
En utställning av studenter, alumner och personal vid HDK i Göteborg


FABRIKEN

En permanent avdelning som handlar om den keramiska traditionen i Höganäs, om hur och varför Kullabygden fick sitt epitet Keramikbygden. Med fokus på Höganäsbolaget och Andersson & Johansson/Höganäs Keramik.