Ringla, helg

Maria Johansson i drejtagen på Keramiskt center.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkstaden på Keramiskt center har blivit större och uppfräschad, och vårens kurser sätter snart igång! I mitten av mars startar vi upp igen.

Ringla, helg, är en kurs för dig som vill lära dig ringlings-tekniken från grunden. Att tumma och ringla är de allra äldsta teknikerna som använts för att forma och bygga i lera, både bruksföremål och skulptur, och i många kulturer används tekniken fortfarande för att tillverka brukskeramik. För keramiker och konstnärer är det ofta en självskriven teknik. Att ringla är en spännande och fri teknik som är mer kontrollerad och lite långsammare än drejningen. Keramiskt center sköter bränningen.

Maria Johansson som leder kursen har arbetat med lera större delen av sitt liv. Maria har gått keramikutbildningen vid Capellagården på Öland samt andra keramiska utbildningar, bland annat vid Sundsgården i Helsingborg.

Nivå: Grundkurs, inga förkunskaper behövs

Kursupplägg: Lördagar kl 10-12.30, vecka 12 till 20. Uppehåll vecka 16.

Kursstart: Lördag 23 mars 2019 kl 10–12.30

Antal kurstillfällen: 8 gånger (20 kurstimmar)

Antal deltagare: Max 8 personer

Kursledare: Maria Johansson

Kursavgift: 3 200 kr. Lera tillkommer med 50 kr/kg. Glasering och bränning ingår. Kaffe/te och kaka ingår.

Din anmälan är bindande 10 dagar före kursstart. Keramiskt center har rätt att ställa in en kurs om det inte blir tillräckligt många deltagare (minst 6 personer). Blir du sjuk under kursens gång eller missar tillfällen av andra anledningar finns möjlighet att ta igen på Öppen verkstad under pågående termin.

Anmäl dig genom att maila till oss på verkstad@keramisktcenter.se. Vi behöver veta ditt namn, din adress och ditt telefonnummer samt vilken kurs du är intresserad av att gå.

Vid frågor välkommen att ringa till Maria Johansson, kursledare, på 042-33 01 80, torsdag, fredag och lördag mellan 11 och 16.

Välkommen med din anmälan!