Glasyrer etapp I, helg

Glasyrprover på rad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verkstaden på Keramiskt center har blivit större och uppfräschad, och vårens kurser sätter snart igång! I mitten av mars startar vi upp igen.

Glasyrer etapp I, är en kurs för dig som vill lära dig grunderna om glasyrer och att tillverka dem själv istället för att köpa färdiga. Varannan vecka lär glasyrmästaren Claes Thell ut hur man blandar sina egna glasyrer från början – teori och grundläggande kemi varvas med praktik i form av framställning av glasyrprover. Glasyrer etapp I kommer att följas av en fortsättningskurs under hösten 2019.

Claes Thell är född i Väsby utanför Höganäs och har verkstad och ateljé i Fleninge utanför Helsingborg. Han har arbetat med keramik i sextio år. Claes Thell är känd för sitt unika stengods i asiatisk tradition.

Nivå: Grundkurs, inga förkunskaper behövs

Kursupplägg: Lördagar kl 13–15, varannan vecka (vecka 14, 15, 17, 19, 21 och 24). OBS! Kursen har skjutits fram en vecka!

Kursstart: Lördag 6 april 2019 kl 13–15 OBS! Kursen har skjutits fram en vecka!

Antal kurstillfällen: 6 gånger (12 kurstimmar)

Antal deltagare: Max 5 personer

Kursledare: Claes Thell

Kursavgift: 2 400 kr. Glasering och bränning av ett visst antal prover ingår. Claes Thell sköter bränningen. Kaffe/te och kaka ingår.

Din anmälan är bindande 10 dagar före kursstart. Keramiskt center har rätt att ställa in en kurs om det inte blir tillräckligt många deltagare (minst 6 personer). Blir du sjuk under kursens gång eller missar tillfällen av andra anledningar finns möjlighet att ta igen på Öppen verkstad under pågående termin.

Anmäl dig genom att maila till oss på verkstad@keramisktcenter.se. Vi behöver veta ditt namn, din adress och ditt telefonnummer samt vilken kurs du är intresserad av att gå.

Vid frågor välkommen att ringa till Keramiskt center på 042-33 01 80, torsdag, fredag och söndag mellan 11 och 16.

Välkommen med din anmälan!o