Aktuella utställningar

I Galleriet 7 oktober 2017–7 januari 2018:

Studenter och lärare från HDK: LOVE ACTUALLY – en kärleksförklaring

LOVE ACTUALLY –  en kärleksförklaring är en utställning med arbeten utförda av tjugofyra keramikkonstnärer, studenter och lärare med anknytning till HDK, Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

”Vad som ligger oss varmt om hjärtat är högst personligt; oxblodsglasyr eller glitterglasyr, en flirt eller innerlig kärleksförklaring, ett förtvivlat rop på uppmärksamhet eller poetisk gestaltning av ett faktum. En kärleksförklaring kan inte ifrågasättas. Det enda gemensamma är leran och tankens väg genom hjärtat till handen.”

HDKs utställning ”LOVE ACTUALLY” har gemensam vernissage med Karin Östbergs utställning ”Positioner och mellanrum” under Keramikdagarna.

Läs mer om HDK

Vernissage lördag 7 oktober kl 12. Välkommen!

Öppet torsdag–fredag 11–17, lördag och söndag 11–16. Under Keramikdagarna, lördag och söndag 7–8 oktober, öppet 11–17.

 

I Utställningshallen 7 oktober 2017–7 januari 2018:

Karin Östberg: Positioner och mellanrum

”Jag funderar sällan över innehåll eller mening när jag arbetar. Jag försjunker i görandets process och i upptäckterna av möjligheter som uppstår när jag arbetar. Jag ser glimtar av färgvariationer, fragment av förändringar och låter mig svepas iväg.”

Keramikkonstnären Karin Östberg har ateljé på Konstepidemin i Göteborg sedan 25 år.  Genom åren har hon drejat tusentals Pluppar och Bollar som bränts med glasyrer som hon själv har tagit fram. Ting är hennes senaste arbeten. De föreställer inget, har ingen speciell innebörd. De är sig själva.

Karin Östbergs utställning ”Positioner och mellanrum” har gemensam vernissage med HDK:s utställning ”Love Actually” under Keramikdagarna.

Läs mer om Karin Östberg
Karin Östberg CV

Vernissage lördag 7 oktober kl 12. Välkommen!

Öppet torsdag–fredag 11–17, lördag och söndag 11–16. Under Keramikdagarna, lördag och söndag 7–8 oktober, öppet 11–17.

Vernissage för Karin Östbergs utställning, ”Positioner och mellanrum”.