Aktuella utställningar

LILLA GALLERIET

23 augusti–29 september 2019
Billinge Krukmakeri

Att tänja på gränser ger Berit Tuvesson den frihet och lekfullhet hon behöver. I egna företaget Billinge Krukmakeri, som hon med maken Dennis Tuvesson startade 1990, jobbar hon brett med såväl bruks- som konstkeramik. Det gula engoberade bruksgodset som var grunden i starten finns ännu i produktion men har med åren byggts på med nya former och glasyrer. I konstkeramiken jobbar hon gärna med byggteknik som i rakuugnen får kraftfulla krackelerade glasyrer.

Sensommaren 2019 lyfter Keramiskt center fram keramikern Berit Tuvesson och hennes företag Billinge Krukmakeri i en utställning i Lilla galleriet.

VÄLKOMMEN PÅ VERNISSAGE FREDAG 23 AUGUSTI KL 15! 
Utställningen visas på Keramiskt center till 29 september 2019.

GALLERIET

8 juni–22 september 2019
Hanna Järlehed Hyving: Svart dahlia

Med naturen som inspiration skapar Hanna Järlehed Hyving från Göteborg sina spektakulära verk i keramisk blandteknik. Porslins- och stengodslera kombineras och formas till bärare av de glasyrer som ofta läggs på i tjocka lager och reduktionsbränns i den kombinerade el- och gasugnen.

Sedan examen vid HDK i Göteborg 1998 har Hanna Järlehed Hyving varit verksam i ateljéföreningen Chokladfabriken i Majorna i Göteborg.

Svart dahlia heter sommarens stora utställning i Galleriet på Keramiskt center i Höganäs.

VERNISSAGE LÖRDAG 8 JUNI 2019 KL 13. Välkommen!
Utställningen visas på Keramiskt center till 22 september 2019.